Big In Japan

BIG IN JAPAN


Fiktivt restaurangkoncept. Jag ville skapa en ny sorts rockbar utan grabbig stämning och flottiga pommes frites. Istället hämtade jag inspiration från det asiatiska köket och den sockersöta mangavärlden.


Big in japan är en nedsättande term för rockmusik som går bra i Japan, men inte slagit genom i västvärlden. Jag försökte inkorporera samma tänk med ett koncept som inte skäms för att låna ifrån fulkultur såsom ”made in china-”-produkter, bootleg band-tishor och karaokefavoriter.

AKTIVITETER


Förutom givna inslag såsom karaoke och japanska arkadspel kan B.I.J även erbjuda ”Tattoo Translation Thursdays”, eller varför inte lyssna på husbandet Kung Foo Fighters?*Ariana Grande återupplivade 00-talets tradition av felstavade kinatecken när hon förra året råkade tatuera in ”liten kolgrill” på handflatan.

 

MENY


Menyn är som ett brickpapper och trycks på mangapapper. Layouten är inspirerad av billboard top 100-listan och kolumnerna gör det lätt att bocka i alla allergener och specialkoster.

FÖRPACKNINGAR


Jag använde traditionell origamivikning för att konstruera take away-förpackningar helt utan plast. Jag ritade också två mönster inspirerade av origamipapper.


slider-liggande
slider-burgare
slider-ask
slider-sushilåda

En spellista med exempel på musik som kommer gå varm på BIJ. Funkar bra på förfest!

Copyright © Dorothea Barre 2020 Alla rättigheter förbehållna