No Waste

LEFTOVERS FOR FOODLOVERS

Brief: Skapa koncept och identitet till den fiktiva mat-tillverkaren "No Waste".

Att tänka hållbart och få fram budskapet om matsvinn. Få folk att våga äta sista-versen-råvaror för att minska på matavfallet. 

UTGÅNGSPUNKT 

Mat-frågan behöver kännas lustfylld, utan pekpinnar. Det saknas också ett hållbart alternativ som passar storstadsbors livsstil.


LÖSNING

En serie färdigrätter och drycker med lång hållbarhet som tar tillvara på överblivna råvaror. Ett varumärke som hyser stor respekt för vår mat och allt som går in i att tillverka och frakta den. No Waste vill utbilda och inspirera folk att förändra sina matvaror, och gör det enkelt att välja rätt.

Tonaliteten är kärlek och revolution. Inspiration från gröna vågen och 60-talets starka färger, vintage affischer och framförallt en optimistisk förändringsanda.

Designen är fri och flexibel, sprudlande. Kan en grafisk profil vara så frigjord att man inte ens behöver begränsa sig till en logotyp? Tanken är lite att varje förpackning lika gärna hade kunnat vara en handritad demonstrationsskylt.

AMBASSADÖR


Paul Svensson är starkt förknippad med innovativa klimatsmarta recept och viljan att förändra vår syn på mat. Han känns väl lämpad att leda matrevolutionen .

Med utbildande små pratbubblor på varje förpackning får konsumenter praktiska tips.

MATEN


Rätterna uppdateras med sånt som är i säsong och använder råvaror som annars skulle slängts. Genom att fokusera på grytor, soppor eller pajer kan vi ha en fast serie förpackningsmodeller och bara uppdatera trycket. Lång hållbarhet eller frysvaror innebär också mindre risk att maten slängs. 

KOMMUNIKATION


Food lovers posters – Istället för ”make love not war”. 
Fotograf – Susanna Blåvarg

Gerilla – Vi sticker ner demonstrationsskyltar i frukt och grönt-disken.

 

Copyright © Dorothea Barre 2020 Alla rättigheter förbehållna